Route

De parcours  zijn in 2018 veranderd.

Hierdoor is de 5 km en 10 km toegankelijker geworden voor een breder publiek. Als basis hebben we de wieler/skate baan, dit is een verharde baan van 2.200 meter met hoogte verschillen van 18 meter. Dit maakt deze loop uniek.

berg

◾Kidsrun ca 1,2
Deze loop gaat over de verharde wieler/skate baan van de Nedereindseberg.

◾Heavy 2 Kidstrail ca 2 km
Deze loop gaat voornamelijk over de onverharde paden om de wieler/skate baan van de Nedereindseberg.

◾5 km run
Er is een nieuwe route van de 5 km run, deze is zo goed als verhard en je loopt geen 2 x de zelfde ronde als in de afgelopen jaren. Hierdoor zitten er minder hoogte meters in en is de route minder zwaar. De link naar de route.

Heavy 5 km*
Deze loop begint op de verharde wieler/skate baan van de Nedereindseberg na de start loopt men gelijk richting de skipiste-berg. Hier gaat men eventueel met de touwen omhoog om vervolgens het lint te volgen. Na de slopende skipiste-berg loopt men terug naar de Nedereindseberg waar men een laatste ronde loopt over de berg. Het grootste deel van deze route is off road
LET OP: Vanwege de smalle paden is het lastig inhalen. Houdt hier rekening mee.

◾10 km run Deze loop begint met een ronde over wieler/skate-baan van de Nedereindseberg. ( en een klein stukje onverhard  ) Hierna verlaat men de wieler/skate-baan om een mooie route langs de Nedereindseplas te lopen. Vervolgens loopt men op het einde nog 2e ronde over de wieler/skate-baan. De link naar de route.10 km route deel 2

◾Heavy 10 km*
Deze loop begint met een deel over de verharde wieler/skate baan van de Nedereindseberg en een deel zal off road zijn. Hierna verlaat men de wieler/skate baan voor een mooie zware route langs de A2 aan de kant van Nieuwegein. Vervolgens loopt men richting de Nedereindseplas en terug naar de Nedereindseberg, met als hoogte punt een stuk off road over een smal pad bij de skipiste-berg. Hier gaat men met de touwen omhoog om vervolgens het lint te volgen. Na de slopende skipiste-berg loopt men terug naar de Nedereindseberg.
LET OP: Vanwege de smalle paden is het lastig inhalen. Houdt hier rekening mee.

* de organisatie kan de Heavy 5 &10 laten vervangen door
de normale 5K & 10K run als blijkt dat het onverantwoordelijk wordt.