Ambassadeur – Paul Zwama

Wie is Paul Zwama?

Ik heb die vraag vaak moeten beantwoorden, mijn antwoord tegenwoordig is: ik ben mijzelf. Ik ben altijd wie ik ben en ik ben Paul Zwama. Het is niet mogelijk om mijzelf op een adequate manier voor te stellen door middel van woorden, je moet mij leren kennen. Interessanter is wellicht wie ik ben als atleet en waar ik naartoe werk.

Mijn droom is Olympisch, ik wil schitteren tijdens de Olympische Marathon van 2020 in Tokio. Waarom ga ik dit halen, ik ben immers nog 8 minuten verwijderd van de limiet? Er zijn duizenden mensen die aan mijn missie twijfelen, juist daarom houd ik mij niet bezig met twijfel. Twijfel is voor mensen die onzeker zijn, ik ben zeker dat ik mijn droom laat uitkomen. Dat maakt twijfel overbodig. Ik laat het twijfelen doen door anderen en zie dit als een geschenk.

Al jaren inspireer ik mensen om mij heen om hun droom achterna te lopen, maar heb zelden gerealiseerd dat ik niet hetzelfde deed. Wat een inspirator was ik! Ik wil niet alleen de Olympische Spelen halen, ik wil laten zien dat mensen hun toekomst in eigen hand hebben. 

Dromen zijn mooi, totdat je besluit om er alles voor te doen. Ik heb dit besluit genomen om er in Tokio bij te zijn en de komende 6 jaar ga ik er alles aan doen om dat te halen.

Paul Zwama

(April 2015)

 Waarom ben ik ambassadeur van de Nedereindse Berg Loop

Ik ben ambassadeur geworden van de NB loop omdat ik heel graag iets terug wil doen voor mensen in mijn leefomgeving. Ik vind het geweldig om kinderen in beweging te krijgen omdat ik in Amerika 6 jaar heb kunnen zien wat een ongezonde levensstijl voor invloed heeft op kinderen. In Nederland lopen we helaas niet zo ver achter op Amerika als we denken en daar wil ik een stokje voor steken. Rennen en spelen is leuk, maar achter een playstation of computerscherm zitten is ook leuk voor een kind (en menig volwassene). Nu wil ik hardlopen dusdanig leuk maken voor kinderen dat ze eerder zullen kiezen om een stukje te rennen dan achter de TV plaats te nemen. Daarom loop ik ook met een aantal kinderen mee. 

Paul Zwama

staros